Hoezo kou ? - Steenbergen viert Oranjefeest met een warm hart

Steenbergen. Weinig vlaggen, dat wel. Maar de kou had geen invloed op de warme harten van de Steenbergenaren voor de Koningsdag. En het werd gezellig druk mee door de verschillende competities tijdens de spellen. En we zijn nu eenmaal een gezellig volkje.

En gezellig werd het tijdens de vrijmarkt die een uurtje later op gang kwam vanwege de regen tussen 08.00 en 09.00 uur. De jaarlijkse vrijmarkt is natuurlijk ook een ontmoetings-markt rond de Aubade.

De Aubade had dit jaar een extra feestelijk tintje of eigenlijk een feestelijk Lintje. Maar liefst 13 burgers uit de gemeente Steenbergen kregen van de burgemeester, namens de Koning, een lintje opgespeld als waardering voor hun inzet voor de samenleving. 10 meer dan in 2018. 

Inzet was er ook van veel kinderen die met versierde fietsen langs de Aubade fietsten en ook Harmonie Wilhelmus zorgde voor een vrolijke noot en voor de begeleiding bij het zingen van het Wilhelmus door jong en oud.

Van alles was er te doen in het centrum voor dezelfde jong en oud. Er was op de markt een grote tent geplaatst met gezellige spellen. In de Gumaruskerk was gelegenheid voor koffie en oranjekoek en werd aandacht gegeven aan dit fraaie bouwwerk.

Feestcomité Steenbergen belooft Koninklijk programma op Koningsdag

STEENBERGEN – Achter de schermen wordt stevig gewerkt aan een feestelijk programma op Koningsdag. Dit jaar slaan Feestcomité Steenbergen en Lions Steenbergen de handen ineen en gaan ze samenwerken om er een bijzondere dag van te maken. Het spektakel ‘Zonder genade van de Kade’ vormt een van de activiteiten.

Kim Krijger, de voorzitter van Feestcomité Steenbergen is om meerdere redenen blij met de samenwerking. Niet alleen is het waterspektakel een vermakelijke publiekstrekker, ook vult Lions Steenbergen het vrijwilligerstekort aan waarmee het Feestcomité kampt.
De aubade – de versierde fietsoptocht – opent de festiviteiten. Wijkvereniging ’t Drievierde biedt daarbij de helpende hand. Het oplaten van ballonnen is vervangen door bellenblazen en er wordt gedacht over een leuke act.
De kindermiddag – voorheen in de Kaaistraat – verhuist naar de Markt. Er zijn dan spelletjes, luchtkussen en dansgroep Sjappoo geeft een interactieve workshop.
De Vrijmarkt krijgt dit jaar een plekje in de Kaaistraat. Vandaaruit vinden bezoekers een gemakkelijke aansluiting naar de haven.
Ook dit jaar is er een Ouderenmiddag, waarbij het bingospel en de muzikale omlijsting van het koor Oud Bruin, Jong Belegen voor verpozing zorgen.

Feestavond

Op Koningsdag zelf wordt dit jaar een gratis toegankelijke feestavond georganiseerd. Daarbij treden dansgroep Sjappoo, Marijn van Geel, REC, Joey Oerlemans, Boyd & JS en ‘het Foute Skipakken partyteam op. Het wordt een waar feest, zo beloven de organisatoren.

Waterspektakel

De Lions organiseren ‘Zonder Genade van de Kade’. Dit waterspektakel zou in 2018 voor het eerst plaatsvinden tijdens de jaarmarkt. De Blauwalg in de haven stak hier een lelijk stokje voor. Op Koningsdag belooft het spektakel voor de nodige sensatie te zorgen. In de haven wordt een speciale baan opgebouwd.
De tijden van alle activiteiten en aanvullende informatie zijn te vinden op www.feestcomite-steenbergen.nl en op de site van de Lions: www.steenbergen.lions.nl

Vrijwilliger worden op Koningsdag?

Compleet vernieuwde feestavond op Koningsdag in Steenbergen

STEENBERGEN – Waarom op Koningsdag naar Breda of Bergen op Zoom, als je het feest ook prima in eigen stad kunt vieren? Feestcomité Steenbergen heeft met een compleet vernieuwde feestavond op de Markt het antwoord. Publieksfavoriet en volkszanger Marijn van Geel trapt af.

Het is tijd voor vernieuwing, vindt Kim de Krijger, voorzitter van het feestcomité dat op Koningsdag in Steenbergen een feestavond organiseert. “Voor kinderen zijn er ’s middags volop activiteiten”, zegt de Steenbergse. “Terwijl in de avond, met name voor jongeren, weinig te beleven valt. Die trekken naar Breda. Terwijl je hier in Steenbergen ook prima een feestje kunt bouwen.”

De Krijger gaat daar met haar feestcomité verandering in brengen. Organiseert op Koningsdag een feestje bomvol lokale helden. Bekende namen in het Steenbergse. Zoals Joey Oerlemans, coverband REC, deejay Boyd&JS, dansschool Sjappoo van Monique de Groot en volkszanger Marijn van Geel. Maar ook buiten Steenbergen komen ze naar de Markt in Steenbergen. 

Foute skipakken

Zoals de Dinteloordse Amanda Collis, die als achtergrondzangeres bij Marco Borsato zingt. Ze vliegt de wereld over voor shows. Voor een ludieke act zorgt het ‘Foute skipakken partyteam’. Dat gebeurt vanaf een podium op een trailer. “Het programma is toegankelijk voor een breed publiek”, zegt De Krijger. 

De Steenbergse wil met de feestavond iets blijvends neerzetten. Zodat jong en oud Koningsdag in eigen stad blijft vieren. “Toch hartstikke gezellig met vrienden en bekenden. De Markt is daar bij uitstek voor een geschikt.” De organisatie van de feestavond bestaat uit tien man. Stuk voor stuk jongeren zoals Kim die van Koningsdag in Steenbergen een bruisend feestje willen maken. 

De feestavond begint om vijf uur en duurt tot half twee ’s nachts. Koningsdag start in Steenbergen om elf uur met een aubade, gevolgd door een versierde fietsoptocht. Met in de middag een kindermiddag, ouderenbingo, vrijmarkt in de Kaaistraat en in de haven het waterspektakel ‘Zonder genade van de kade’, een soort fiets ‘m erin. 

Dat kon afgelopen zomer, tijdens de jaarmarkt, vanwege de aanwezigheid van blauwalg in het water niet doorgaan.

Lions en Feestcomité Steenbergen slaan handen ineen bij Koningsdag

STEENBERGENDit jaar kon het geplande waterspektakel ‘Zonder Genade van de Kade’ vanwege een risicovolle concentratie Blauwalg in het water van de kade tijdens jaarmarkt zaterdag geen doorgang vinden. Inmiddels hebben de organiserende Lions en het Feestcomité Steenbergen besloten om de handen ineen te slaan en het spektakel tijdens de komende Koningsdag doorgang te laten vinden.

“Dat betekent niet alleen een uitbreiding van onze Koningsdagprogramma, maar ook ondersteuning met vrijwilligers vanuit de Lions en de Ronde Tafel”, zo laat voorzitter Kim de Krijger van het Feestcomité verheugd weten. Daar is ze blij mee, want er staan behoorlijk wat activiteiten op de rol. Er komt een muziekavond met veel lokale artiesten, een kindermiddag en een vrijmarkt, een ouderenmiddag en natuurlijk de aubade en versierde fietsenoptocht.

Aanpassingen

Leo Arens laat namens de organisatie van ‘Zonder Genade van de Kade’ weten dat er bij het waterspektakel wel wat zaken aangepast worden. Dit vanwege de immers lagere watertemperatuur eind april. Beide organisaties zijn blij met de samenwerking en zijn vast van plan er een bijzondere Koningsdag van te maken.

Informatie over de activiteiten zal tevens worden gepubliceerd op de websites: www.steenbergen.lions.nl en www.feestcomite-steenbergen.nl.